dimarts, 12 de novembre del 2013

@twitter

Nosaltres a les xarxes socials creem una identitat que poc a poc es va deformant i s'allunya mes de la realitat. La barrera que ens separa es una pantalla i correm el risc de que altres usuaris no vulguin sortir en fotos o tweets, estats…

Una de les xarxes més utilitzades actualment és el Twitter.  un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar a twitter “piulades” (s’anomena aixi al fet de compartir un estat ja que el símbol de twitter es un ocell) amb estats de 140 caracters els quals altres usuaris poden “retwitejar” (compartir al seu mur). Cada perfil de twitter es compon per una foto de perfil, el nom complert i un mur on es pengen fotografies, twits, links que condueixen a videos...
El hashtag es una paraula o varies claus en un tema precedides per un coixinet (#) que condueixen a un seguit de fotos o estats de gent que hagin utilitzat al mateix hashtag. S'utilitza en serveis web com ara Twitter, Instagram, identi.ca o fins i tot en programes de televisió per tal que la gent comenti el programa d’aquella setmana, un exemple es el programa “Salvados” d’en Jordi Evole on cada programa te un hashtag.

A continuació, mostrarem pas per pas l’inici d’un compte de twitter i el funcionament d’aquest.

1. Anar a la pagina inicial de twitter i premem on posa “Registrarse en twitter”




2. Inserir les dades personal, a diferencia d’altres xarxes, twitter demana molt poca informació personal a l’hora de registrar-se.

3. Ja tenim el nostre mur! On afegim una fotografia de perfil i una altra de fons.



4. Ara ja podem començar a "seguir" gent del nostre entorn, polítics, periodistes i fins i tot institucions per tal de saber esdeveniments possibles. Un exemple és la nostra universitat, propietaria d'un compte twitter i facebook.


5. I per últim, com fer un twit. Cal clicar a la icona de la part superior dreta que és un dibuix una ploma.

En la meva opinió, Twitter és una xarxa social més on poder compartir i trobar informació, opinions personals i d'altre gent. Trobo que és útil ja que permet estar al dia en molts aspectes com ara política, economia, educació i fins i tot donar-te a conèixer en cas de que tinguis un negoci, però com una xarxa social més, s'ha d'anar amb molta cura de l' informació que es comparteix i amb qui.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada