dilluns, 25 de novembre del 2013

El PowerPoint com eina de presentació

A l'entrada d' avui, explicarem que és el Power Point, perquè s’ utilitza, i com és una bona presentació i una dolenta.
Microsoft PowerPoint és un popular programa de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc. Segons les xifres de Microsoft Corporation, prop de 30 milions de presentacions són realitzades amb PowerPoint cada dia. Forma part del paquet ofimàtic Microsoft Office.
És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des de l'ordinador.
Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
Amb PowerPoint podem crear tot tipus de productes relacionats amb les presentacions: Diapositives estàndard de 35mm, transparències, documents impresos per als assistents a la presentació, així com notes i esquemes per al presentador.

A continuació explicaré les parts d'un Power Point utilitzant el programa Microsoft Power Point 2010.




A: En aquest espai, podem veure les diapositives que formen les nostres presentacions.
B: Aquest espai es utilitzat per veure les opcions que es pot fer amb cada pestanya.
C: Aquí, podem veure la diapositiva que estem editant
D: En aquest espai, podem agregar notes que només són visibles en mode editar, no presentació. Aquestes ens poden ajudar per guiar-nos a través de la presentació o anotar coses que ens falten.

Una pestanya important és la de “Disseny” on es pot seleccionar la forma, font i colors de la nostra presentació.


Ús correcte 
Utilitzar poca lletra
Utilitzar sons, imatges de bona qualitat i transicions

 Ús incorrecte
Text poc llegible
Faltes d’ortografia
Excés de transicions o moviments
Colors  fluorescents

Premen aquí podeu veure un tutorial de com fer un Power Point.

Aquesta eina de presentació és la primera que vaig aprendre a fer servir. Crec que és molt útil per els alumnes ja que és molt gràfica, en tot moment pots veure les diapositives, hi han dissenys estipulats i és una bona eina per fer servir en els primers contactes amb l'ordinador. Però personalment, prefereixo altres eines de presentació ja que és més difícil d' insertar vídeos, imatges... I alhora de presentar-ho sol tenir més problemes que el Prezi ja que s'ha de portar en un pen drive o tenir-ho al Dropbox. Tot i així, PowerPoint continua essent una eina molt important que millora amb cada actualització.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada