dijous, 5 de desembre del 2013

Scoop.it! , un diari personalitzat

En l'entrada d' avui, us presento una de les eines que més m'han agradat de les presentades a l'assignatura de GTIC, l'Scoop.it!

Scoop it és una nova manera de reunir informació per mostrar i compartir d'una forma visualment atractiva a Internet . La definició del terme anglès " scoop " és " primícia " . Es tracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa . El terme que s'empra per definir aquesta activitat és el de " curació de continguts" el qual prové de l'anglès , " content curation ", i si ho apliquem al món d'Internet i els xarxes socials consisteix en el procés de filtrar , agrupar i compartir tota la informació sobre un tema .



Igual que en un bloc , cada publicació ja sigui de vídeo , galeria , imatge , text ... es denomina post . Alguns prefereixen anomenar un híbrid entre un bloc i un servei de curació de continguts la amb diferència amb un bloc és que l'autor no necessita escriure l'article més aviat ho comenta . L'eina proporciona als usuaris l'habilitat de crear un o múltiples temes que poden personalitzar i adaptar a mesura que van descobrint nou contingut .
El contingut s'extraurà i apareixerà publicat directament al nostre tòpic . Per exemple , si es tracta d'un post en un bloc, s'extraurà una imatge i el resum (si és que en té ), si és un vídeo , es podrà reproduir directament des d'allà.
Es tracta de difondre informació tal com fa Twitter i Facebook i igual que aquestes xarxes socials s'estableix que podem seguir , ser seguits per altres usuaris i a més a més seguir tòpics perquè se'ns informe quan s'actualitzen . Si li oferim accés als nostres comptes a Facebook i Twitter , se'ns aniran mostrant quins contactes d'aquests serveis tenen també compte aquí. A continuació, us deixo un tutorial on explica detalladament com fer servir Scoop.it!



No coneixia aquesta eina d'abans i crec que és molt útil i pràctica. Des de que la Loles ens la va presentar l'utilitzo en el meu dia a dia per tal de tenir els meus interessos recol·lectats a un lloc concret. El fet de que és pugui compartir informació amb gent d'arreu del món és fantàstic i una molt bona manera de conèixer altres cultures i aficions. En el meu dia a dia com universitària és molt útil ja que estic al corrent de l'actualitat educativa i articles d'interès. Alhora d'utilitzar-lo en una classe com futura mestre crec que pot ser interessant i es una bona eina per fomentar la lectura. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada