dilluns, 23 de desembre del 2013

La veu del mestre

Veu

1,f So proferit per l'home quan parla, crida, canta, etc., considerat com a posseint tal o tal qualitat.veu forta, feble. Una veu sonora, argentina, dolça, aspra, clara, apagada, gruixuda, prima, pastosa, presa. Parlar en veu baixa, en veu alta.

2, f MÚS Cadascuna de les modalitats de la veu humana caracteritzades pel timbre i per la tessitura.

3 p ext Persona indeterminada que diu alguna cosa.No s'alçà cap veu a defensar-lo.

4 p ext fig Una veu nova en la narrativa catalana

                                                                                Gran Enciclopèdia Catalana

En la nostra feina de mestres, la veu és el principal suport de comunicació. Ens cal una veu clara, neta, que s'escolti de lluny i que no ens cansi. Si la veu no se sent bé, els alumnes ens entendran menys, es cansaran abans i no aprendran tant.

També, la veu és una expressió de l'ésser, la nostra manera de ser i el nostre estat d’ànim i de salut es manifesten i es perceben en la veu.

La veu es fabrica per l'acció cooridnada de tot el cos


L'aparell respiratori, Aula 2005

  • Postura i moviment.
  • Respiració
  • Acció vibratòria de la mucosa laríngia (les cordes vocals)
  • Amplificació del so a les cavitats de ressonància
  • Control auditiu i del sistema nerviós


Els plecs vocals, també anomenats cordes vocals, són dos doblecs mucosos de la laringe que tenen un paper fonamental en la fonació. Estan situats entre el cartílag tiroide i el cartílag aritenoide.Internament són dues bandes de teixit muscular llis.

Els plecs vocals vibren per l'acció del pas de l'aire que ve dels pulmons i produeixen el so de la veu. El so que produeixen les cordes vocals és enviat a través de la gola, el nas i la boca, donant lloc a un so més ric en harmònics.


Factors i possibles mesures

SOP, Universitat Ramon Llull

A continuació, premen aquí podeu veure un artícle que una usuaria de blogspot ha publicat al seu bloc amb consells naturals per cuidar la veu.


Per finalitzar l'entrada, com sempre, la meva petita aportació i opinió. En la nostra futura professió, la veu és molt important, ens representa i és el canal per el qual contactem amb els nostres alumnes. La veu d'una persona forma part de la primera impressió d'aquesta, i com allò que diuen, "La primera impressió es la que compta" per això l'hem de cuidar al llarg de la nostra vida.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada